Manisa Tarkan Köylü telefon

Manisa Tarkan Köylü telefon hakkında bilgi edinmek için bizleri arayabilir Manisa Tarkan Köylü telefon ile ilgili aşağıda ki hizmetimizi inceleyebilirsiniz. İzmir DANS Manisa Tarkan Köylü telefon ekibi olarak profesyonel olarak hizmet vermekteyiz.

Manisa Tarkan Köylü telefon ve Hizmetlerimiz kısmından çalışmalarımızı inceleyebilirsiniz.

KUM SANATI GÖSTERİSİ

0232 421 11 82 (Alsancak Ofis)
0535 305 78 35(İsa Efe)
0536 222 08 84 (Musa Efe)

 Kum Sanatı, Kum Sanatçısı, Kumdan Sanat, Kum Ressam, Kum Sanatı Ressamı, Kumdan Sanat İletişim, Kum Sanatçısı İletişim, Ömer Faruk Elmas İletişim, Ömer Faruk Elmas Telefon, Ömer Faruk Elmas menajer, Veysel çelikdemir iletişim, veysel çelikdemir telefon, Tarkan Köylü iletişim, Tarkan Köylü telefon, Kumdan Porte, Kum sanatçısı iletişim bilgileri, Kum sanatçısı telefon numarası, düğünde kum sanatçısı, kum sanatı ile portre, kum sanatı evlilik teklifi, kum sanatı 15 temmuz, kum sanatı doğum günü, doğum gününde kum sanatı, kum sanatı mehmet akif ersoy, kum sanatı necip fazıl, kum sanatı ile atatürk, kum sanatı ile fatih sultan mehmet, kum sanatı performans, kum sanatçısı etkinlik, kum sanatçısı organizasyon, 

 

 

44

 

KUM SANATI

 

Kum sanatı, son yılların popüler sanat dallarından biri. Kısaca, “aydınlatılmış bir masa üzerinde kum taneleri ile eserler veya çizimler ortaya çıkarma sanatı” olarak biliniyor. Kum sanatı icra eden sanatçıya “kum ressamı” adı veriliyor. Çeşitli gösterilerde görmeye başladığımız bu sanat dalı ile birçok etkinlik düzenlenebiliyor. Kum sanatı ile reklam filmi çekimleri, hedef kitleye etkili mesaj verebiliyor. Kum sanatı portre çalışmaları ile eşsiz bir tablo ortaya çıkarılabiliyor. Kum sanatı ile tanıtım filmi sayesinde birçok ürünü tanıtmak mümkün. Ayrıca kum sanatı özel gösterileri veya kutlamalar için kişiye özel kum sanatı yöntemleri de popülerleşmeye başladı. Şirketimize bağlı kum sanatçılarıyla tanıştınız mı? Kum sanatı hakkında merak ettiğiniz her şeyi derlediğimiz makalemiz ilginizi çekecek!

Kum Sanatı Tarihi

Kum sanatı, geçmişi uzun olmayan minimalist bir sanat türüdür. Bu sebeple postmodernizm bir sanat dalı olarak tanımlanır. Yani modernizmin ötesinde gelişen bir sanattır. Ancak Osmanlı Devleti’nde divanda kumla savaş haritası çizilmesi yöntemleri, tarih kitaplarında yer alıyor. Kum sanatı ile tam olarak ilişkilendirilmese de, kumla figür çizme yöntemi olarak Osmanlı’nın savaş haritası çalışmaları gösteriliyor. Yakın tarihte de kum sanatı, günümüzdeki yöntemlerle 2000’li yılların başlarında icra edilmeye başlandı.

Kum sanatının ilk temsilcilerinden olan İsrail asıllı İlana Yahav, bu sanatın dünyaya yayılmasında etkili bir isimdir. Ancak en önemli kum sanatçılar Hindistan’da bulunur. Hindistan’da en ünlü kum ressamı Sarvam Patel olarak gösteriliyor. Dünyadaki kum ressamlarının sayısı 30 ila 40 olarak tahmin ediliyor. Türkiye’de de giderek yaygınlaşan kum sanatı, az sayıda sanatçı tarafından temsil ediliyor. Türkiye'ye kum sanatını getiren ve bu alanda akademik çalışmas yapan tek kişi olan Kum Sanatçısı Ramazan Yumrutepe üst seviyede kum sanatı alanından hizmet veriyor.

Kum Sanatı Nedir?

Kum sanatı, adından anlaşılacağı üzere kum taneleri ile çeşitli figürler oluşturma sanatıdır. “Kum çizimi”, “kum boyama”, “kum canlandırması” veya “kum animasyonu” olarak da tanımlanır. Kum animasyonu, onlarca yılda ortaya çıkan, zor bir sanattır. Performans sanatında popüler olan yeni bir eğilim olan kum sanatı, “canlı kum resim” türü olarak bilinir. Artık tüm dünyada popüler halde gelen kum canlandırması, oldukça dinamik ve canlı bir sanattır. Meydan okuyan ve motive eden bu zarif sanat, dilsel engelleri aşarak, görsel bir dil oluşturur. Çizimler, hayal gücünü heyecanlandırır. Kum sanatı portre veya kişiye özel kum sanatı gibi çalışmalarla da özelleştirilebilir.

Kum sanatını bu kadar çekici kılan belki de güzelliğinin yanı sıra kırılganlığı ve geçici doğasıdır. Akışkan kum taneleri, sürekli değişen canlı görüntüler ve figürler ortaya çıkarır. Kum sanatı ile hikaye anlatımı, gözlerin önünde sihirli bir şekilde yaşam ve zaman akışını sağlar. Bir sihirbaz gibi heyecan bırakan kum sanatçısı, büyülü bir sanat eseri ortaya çıkarır. Kum ressamının elleri, masal anlatımı gibi sürekli değişen şiirsel figürler çizer. İzleyenlere keyif veren kum sanatı, ruhu dinlendirir, yüzlerde tebessüm bırakır!

Kum Sanatı Nasıl Yapılır?

Müzik eşliğinde kum sanatı özel gösterileri koreografileri, giderek yaygınlaşıyor. Kum sanatı; gösteri, eğlence, kutlama, reklam ve tanıtım gibi amaçlarla yapılıyor. Özel olarak tasarlanmış bir masanın üzerinde icra ediliyor. Masanın altına yerleştirilen bir kaynaktan ışık yansıtılır. Aydınlatılan camın üzerine kum taneleri serpilir. Çeşitli ebatlardaki kum masalarında gerçekçi figürler çizilir.

Bu sanatta kullanılan kumlar, genellikle bazı maddeler içeren deniz kumudur. Farklı kum türleri de kullanılabilir. Sterilize edilmiş, kaliteli ve akıcı kum taneleri, figür ortaya çıkarmak için ideal bir malzemedir. Bu sanatta cam masa üzerinde farklı figürler arasında bağlantılar kurularak, estetik bir kum resim ortaya çıkarılır. Çizilen figürlere müzik eşlik eder. Böylece eşsiz bir kum sanatı özel gösterileri ortaya çıkar.

Kum sanatını icra eden kişilere “kum ressamı” adı verilir. Kum ressamları, gerçek bir ressam titizliği ve yeteneği ile cam üzerindeki kum taneleri ile çeşitli figürler, desenler, yapılar, portreler ve doğa şekilleri çizer. Kum sanatının icra edildiği masa, tepedeki bir kamera veya yansıtıcı yardımı ile dev ekranlara yansıtılabilir. Bu yöntemle kum sanatı özel gösterileri düzenlenir. Kum sanatı ile tanıtım filmi de, etkili bir tanıtım yöntemidir.

Kum Sanatı İle Reklam Filmi

Kum sanatı ile reklam filmi, son yıllarda reklamcıların ilgi alanına giren reklam çalışmasıdır. Kum ressamının sadece parmaklarını kullanarak ortaya çıkardığı hayranlık uyandıran figürler ile reklam filmleri veya klipler ortaya çıkarılabiliyor. Kum sanatçısı, kum sanatı ile reklam filmi çekimleri sırasında aydınlatılmış cam masanın üzerinde reklam hikayesini anlatıyor. Masa üzerindeki kamera aracılığı ile kum taneleri reklamınızı yapıyor.

Işık kutusu üzerine dağılmış kumlar, görsel olarak etkili ve güçlü hikayeler anlatabilir. Sürekli değişen şekil ve görüntüler ve biçimler, hedef kitle üzerinde kalıcı etki bırakır. Böylece kum sanatı ile reklam filmi aracılığı ile satış ve tanıtım hedeflerine kısa sürede ulaşabilirsiniz. Kum sanatı ile reklam filmi, kumun meditasyon ve negatif enerjiyi elektriği alma gücünün de etkisi geleneksel reklam filmlerinden daha etkili olabilmektedir.

Kum Sanatı İle Tanıtım Filmi

Kum sanatı ile tanıtım filmi de çekilebiliyor. Tanıtımı yapılacak ürün veya firmayı anlatan figürler, konuya uygun bir müzik eşliğinde kayda alınıyor. Tanıtımın amacına uygun olarak kurgulanan videoda, kum taneleri adeta konuşuyor. Tanıtıma eklenen seslendirme de, kum taneleri ile senkronize bir konsept oluşturuyor. Tanıtımların en etkili yollarından biri olan kum sanatı ile tanıtım filmi, her tür tanıtım uygulaması için kullanılabilir.

Kum Sanatı Portre

Kum sanatı portre çalışmalarında insan portreleri çizilir. İnsanoğlunun ham maddesi olan kumla çizilen portreler, insanlara kendilerine özgü duygular yaşatır. Portre performanslarında kum ressamının parmakları, adeta resim fırçasına dönüşür. Kum sanatı portre çalışmaları ile ünlü kişilerin resimleri kuma işlenebilir. Dilerseniz, sevdiklerinizin veya kendinizin portresini de kum sanatı portre yöntemi ile çizdirebilirsiniz. Fotoğraflanan kum sanatı portre, duvarlarınızı süsleyen tablolara dönüşebilir.

Kum Sanatı Özel Gösterileri

Kum sanatı özel gösterileri, giderek popülerleşen bir gösteri türüdür. Bu gösterilerde genellikle “new age” tarzı müzikler kullanılır. Ortama uygun ses ve ışıklarla birlikte büyüleyici bir ambiyans ortaya çıkar. Canlı performans ile görsel sanatın birleştirildiği kum sanatı özel gösterileri, kum granüllerini eğlencenin bir parçası haline getirir.

Seyirci gösteriyi izlerken bir figür veya portre bir anda farklı bir şekle dönüştürür. Böylece izleyicilerde etkili ve kalıcı bir izlenim bırakır. Kum sanatı gösterileri, sahneleri anlamlı bir şov alanına döndürür. İzleyiciyi büyüleyici bir hayal dünyasına çeker. İzleyiciler, masaya her kum atılışında heyecanla ortaya çıkacak figürü bekler. Müzik notaları ile muhteşem bir uyum sağlayan kum taneleri, izleyiciye adeta hikaye anlatır. Kurgulanan hikaye, izleyicinin gözleri önünde kum taneleri ile birlikte akar gider. Adeta bir “kum hikayesi” ortaya çıkar.

Kişiye Özel Kum Sanatı

Sevdiklerinize kum sanatı hediye etmek ister misiniz? Kişiye özel kum sanatı, yeni bir kutlama trendi… Kum taneleri ile kum ressamının elleri ve ruhunun bir araya geldiği bu kum sanatı yönteminde kişiye özel doğum günü gibi özel gün kutlamaları figürleri çizilir.

Kişiye özel kum sanatı, kum ressamının sınırsız hayal gücü ile aklındaki kutlama fikrini birleştiriyor. Kum ressamının el jestleri şefkat ve sevgi saçıyor. Cam masa üzerinde adeta dans eden parmaklar, sevdiğinize özel figürlerle eşsiz duygular ortaya çıkarıyor.

Sevdiğinize ilginç bir evlilik teklifi yöntemi arıyorsanız kum taneleri size yardımcı olabilir. Eşinizin doğum gününü kum taneleri ile kutlayabilirsiniz. Evlilik yıldönümü için kimsenin aklına gelmeyen bir hediye verebilirsiniz. Büyüleyici duygusal figürlerle sevdiğinizle sevinç gözyaşları dökebilirsiniz. Kişiye özel kum sanatı ile yüreklere dokunan, değerli ve benzersiz bir hediyeye ne dersiniz?

Şirketimiz ile Kum Sanatı

Şirketimiz; kum sanatı performansları için özel taleplerinize cevap veriyor. Dilerseniz kum sanatı portre çalışmaları ile benzersiz bir portre sahibi olun. Dilerseniz kum sanatı ile tanıtım filmi ile ürünlerinizin tanıtımlarını yapın. Kum sanatı ile reklam filmi ile etkili mesajlar verin. Kum granüllerinin eskizleri ile kum sanatı gösterileri tertipleyin. Hikayenizi kum animasyonları ile anlatın.

0232 421 11 82 (Alsancak Ofis)
0535 305 78 35(İsa Efe)
0536 222 08 84 (Musa Efe)